AJA

2023-05-06 21:00

0 - 0

AZ

Ajax en AZ speelden op 6 mei 2023 een doelpuntloze 0-0 wedstrijd, waarbij beide teams ondanks enkele kansen, het net niet wisten te vinden.

1e Helft: 0:0 De eerste helft was redelijk evenwichtig, met beide teams die kansen creëerden, maar geen van beide wist te scoren. De meest noemenswaardige actie van de eerste helft was in de 40e minuut, toen Lahdo M. van AZ een schot op doel loste na een voorzet van Odgaard J., maar Ajax-keeper Rulli G. wist de bal te stoppen.

Opstelling: Ajax: Alvarez E. (4), Bergwijn S. (7), Brobbey B. (9), Hato J. (57), Klaassen D. (6), Kudus M. (20), Rensch D. (15), Rulli G. (K) (12), Tadić D. (10), Taylor K. (8), Timber J. (2) AZ: Beukema S. (31), Clasie J. (8), Hatzidiakos P. (3), Kerkez M. (5), Mijnans S. (16), Odgaard J. (7), Pavlidis V. (9), Reijnders T. (6), Ryan M. (K) (1), Sugawara Y. (2), van Brederode M. (19)

In de tweede helft zetten beide teams meer druk, maar slaagden er opnieuw niet in om te scoren. Ajax had in totaal 12 schoten, waarvan 4 op doel, terwijl AZ 7 schoten had, met 3 op doel. Beide keepers, Rulli G. voor Ajax en Ryan M. voor AZ, speelden een solide wedstrijd en hielden hun doel schoon.

De wedstrijd eindigde dus met een 0-0 gelijkspel, wat misschien een teleurstellend resultaat is voor beide teams, gezien de kansen die ze hadden om te scoren. Toch moeten beide teams tevreden zijn met hun verdedigende prestaties en hun vermogen om de tegenstander van scoren te weerhouden.