2023-05-14 20:00

5 - 1

EMM

AZ - FC Emmen 5:1

Een doelpuntenfestijn in de wedstrijd tussen AZ en FC Emmen op 14 mei 2023, waarbij AZ uiteindelijk met een ruime 5-1 overwinning de drie punten wist binnen te slepen.

Eerste helft: AZ domineert

De eerste helft was een waar spektakelstuk met maar liefst vijf doelpunten, allemaal gescoord door AZ. Mijnans S. opende de score in de 13e minuut na een mooie assist van Clasie J. AZ zette de toon en liet zien dat ze vanavond niet te stoppen waren.

Tweede helft: FC Emmen komt iets terug

In de tweede helft wist FC Emmen iets terug te doen, maar het mocht niet baten. AZ bleef de bovenliggende partij en scoorde nog een zesde doelpunt, terwijl FC Emmen slechts éénmaal het net wist te vinden.

Interessante statistieken van de wedstrijd:

• AZ had in totaal 15 schoten op doel, waarvan er 6 op doel waren en 5 in het net eindigden.
  • FC Emmen had slechts 5 schoten op doel, waarvan er 3 op doel waren en 1 in het net eindigde.
  • AZ had een balbezit van 67%, terwijl FC Emmen slechts 33% balbezit had.
  • Er waren in totaal 4 gele kaarten (3 voor AZ en 1 voor FC Emmen) en geen rode kaarten.

Analyse van de wedstrijd

AZ liet vanaf het begin zien dat ze de betere ploeg waren. Met een sterke aanval en een solide verdediging wisten ze FC Emmen keer op keer onder druk te zetten. Dankzij het samenspel tussen Mijnans en Clasie en de scoringsdrift van de rest van het team, liep AZ snel uit naar een comfortabele voorsprong.

FC Emmen probeerde in de tweede helft wat terug te doen, maar ze konden het tij niet keren. Ondanks het ene doelpunt dat ze wisten te scoren, was AZ simpelweg te sterk en te efficiënt in de afronding.

Al met al een zeer verdiende overwinning voor AZ, die hun goede vorm in de competitie voortzetten. FC Emmen zal flink aan de bak moeten om zich te herstellen van deze zware nederlaag.