VOL

AZ - FC Volendam 3:0

26 november 2023, 14:30

Eerste Helft: AZ komt op stoom

Van Bommel R. (Mijnans S.) bracht AZ op voorsprong met een vroeg doelpunt in de 5e minuut.

Tweede Helft: AZ sluit af met een knaller

In de tweede helft stond AZ niet stil. Ze voerden de druk op en wisten het net nog twee keer te vinden, waarmee ze de eindstand op een comfortabele 3:0 zetten.

Tussen de Lijnen: Spelers en Opstellingen

AZ: Ryan M. (K), Sugawara Y., Martins Indi B., Bazoer R., Clasie J., Dantas T., Mijnans S., van Bommel R., Poku E., Pavlidis V., Wolfe D. M.

Bank: Verhulst H. (K), Owusu-Oduro R. (K), Goes W., de Wit D., Goudmijn K., Addai J., Mihailovic D., Kasius D., Schouten L., Odgaard J., Penetra, van Brederode M.

FC Volendam: Backhaus M. (K), Buur O., Benamar B., Cox G., Mirani D., Flint J., de Haan M., Mühren R., Kuol G., Ould-Chikh B., Twigt C.

Bank: van Oevelen K. (K), Lauwers B. (K), Plat B., Maulun R., Booth Z., Douiri A., Tol R., El Kadiri I., van Driel B., Zeefuik L.

Statistieken die er toe doen:

• AZ had de overhand met balbezit.
  • Van Bommel R. was de held van de dag met zijn openingstreffer.
  • AZ verdediging hield de nul, waardoor keeper Ryan M. een rustige middag had.
  • FC Volendam had moeite om het doel te vinden, met weinig schoten op doel.

Analyse: AZ domineert, Volendam worstelt

AZ liet vandaag zien waarom ze bovenaan staan in de Eredivisie. Met solide verdediging, creatieve aanvallen en efficiënte afronding, overklasten ze FC Volendam. Het team van Van Bommel R. en Mijnans S. was een klasse apart.

Aan de andere kant had FC Volendam moeite om grip te krijgen op de wedstrijd. Hun verdediging kon de aanvallende dreiging van AZ niet aan en ze konden weinig kansen creëren voorin. Ze zullen hun spel moeten verbeteren als ze punten willen pakken in hun volgende wedstrijden.

AZ's winst van vandaag benadrukt hun kracht en potentieel voor de rest van het seizoen. FC Volendam daarentegen, moet terug naar de tekentafel.