2023-10-01 16:45

4 - 0

FOR

AZ domineert Fortuna Sittard met 4-0 overwinning

Op 1 oktober 2023 nam AZ Alkmaar het op tegen Fortuna Sittard in een wedstrijd die eindigde in een knallende 4-0 overwinning voor AZ. De doelpunten werden verdeeld over beide helften, met AZ die de touwtjes stevig in handen hield.

Eerste helft: AZ neemt de leiding

De bal ging rollen en de eerste helft was voornamelijk in het voordeel van AZ. Na 24 minuten spelen was het K. Sierhuis van Fortuna Sittard die helaas in zijn eigen net schoot. Ondanks dit ongelukkige moment, bleef Fortuna Sittard moedig verdedigen en weerstonden ze verdere aanvallen van AZ. De eerste helft eindigde met een voorsprong van 1-0 voor AZ.

Tweede helft: AZ zet door

Na de rust kwam AZ nog sterker uit de kleedkamer. Ze domineerden het veld en de aanvallen op het doel van Fortuna Sittard waren talrijk. De verdediging van Fortuna kon de druk niet weerstaan en AZ wist nog drie keer te scoren, wat de eindstand op 4-0 bracht.

Statistieken van de wedstrijd

Enkele statistieken van de wedstrijd:

• AZ had een balbezit van 62%, wat veel zegt over de dominantie in de wedstrijd.
  • AZ maakte in totaal 17 schoten, waarvan 8 op doel.
  • Fortuna Sittard maakte in totaal 5 schoten, waarvan slechts 1 op doel.
  • Het aantal overtredingen was redelijk gelijk, met 12 voor AZ en 11 voor Fortuna Sittard.

Analyse van de wedstrijd

AZ speelde een sterke wedstrijd en toonde hun superioriteit op het veld. Ze waren efficiënt in hun kansen en waren in staat om de verdediging van Fortuna Sittard meermaals te doorbreken. Het eigen doelpunt van Fortuna Sittard in de eerste helft gaf AZ een psychologisch voordeel dat ze goed benutten in de tweede helft.

Ondanks de zware nederlaag, liet Fortuna Sittard enkele goede momenten zien, vooral in hun verdediging. Hun vermogen om een sterke tegenstander als AZ een tijdje op afstand te houden, getuigt van hun potentieel. Echter, hun aanval liet te wensen over en ze zullen moeten werken aan hun efficiëntie voor het doel.

Al met al was het een verdiende overwinning voor AZ die hun dominantie in de Eredivisie blijft tonen. Voor Fortuna Sittard is het een gelegenheid om te leren en te groeien.