2023-10-29 16:45

1 - 2

NEC

AZ - N.E.C. 1:2

De wedstrijd tussen AZ en N.E.C. op 29 oktober 2023 eindigde in een verrassende 1:2 overwinning voor N.E.C.

De Eerste Helft: Dost B. Maakt het Verschil

De eerste helft begon met een sterke start van N.E.C. Dost B., geassisteerd door Proper D., scoorde in de 11e minuut het eerste doelpunt van de wedstrijd. Dit zette de toon voor de rest van de eerste helft, waar N.E.C. domineerde en AZ moeite had om hun verdediging te organiseren.

Tweede Helft: AZ komt Terug, maar te Laat

In de tweede helft kwam AZ sterk terug, maar helaas te laat. Ze wisten één doelpunt te scoren, maar konden niet op tijd een gelijkspel bereiken. N.E.C. behield hun voorsprong en won de wedstrijd.

Statistieken: De Cijfers Liegen Niet

Enkele opvallende statistieken van de wedstrijd:

• AZ had meer balbezit, maar N.E.C. maakte efficiënter gebruik van hun kansen.
  • Het doelpunt van AZ kwam laat in de tweede helft, wat suggereert dat hun tactiek pas later in de wedstrijd vruchten begon af te werpen.
  • Dost B. van N.E.C. was de man van de wedstrijd, met het eerste en beslissende doelpunt.

Analyse: N.E.C. Overrompelt AZ

De overwinning van N.E.C. kan worden toegeschreven aan hun sterke start en efficiënte gebruik van kansen. AZ leek overrompeld in de eerste helft en hoewel ze in de tweede helft sterker terugkwamen, was het niet genoeg om de vroege voorsprong van N.E.C. te overbruggen.

Het is duidelijk dat AZ hun verdediging moet versterken en sneller moet reageren op de tactieken van de tegenstander. N.E.C., aan de andere kant, zal hun winnende formule willen behouden en voortbouwen op deze overwinning in toekomstige wedstrijden.