2023-05-21 14:30

3 - 0

FOR

Excelsior Rotterdam - Fortuna Sittard 3:0

De thuisploeg, Excelsior Rotterdam, wist met een overtuigende 3-0 overwinning Fortuna Sittard te verslaan. De doelpunten vielen allemaal in de tweede helft van de wedstrijd.

1e Helft: 0:0

De eerste helft van de wedstrijd verliep vrij gelijkmatig, met beide teams die elkaar goed in evenwicht hielden. Er waren enkele kansen van beide kanten, maar de verdediging en keepers stonden sterk. Hierdoor bleef de score 0-0 tot de rust.

2e Helft: Doelpuntenfestijn

In de tweede helft kwam Excelsior Rotterdam sterk uit de startblokken. Ze wisten in de 57e minuut de score te openen met een doelpunt van Azarkan. Vervolgens breidde Excelsior de voorsprong uit met nog twee doelpunten, gescoord door Baas in de 70e minuut en Driouech in de 82e minuut. Fortuna Sittard kon geen antwoord vinden op de aanvallen van de thuisploeg, waardoor de eindstand op 3-0 kwam.

Interessante statistieken:

• Excelsior Rotterdam had een balbezit van 54% tegenover 46% van Fortuna Sittard.
  • Beide teams hadden in totaal 11 schoten, maar Excelsior wist er 7 op doel te krijgen, terwijl Fortuna slechts 3 schoten op doel had.
  • Excelsior kreeg 4 hoekschoppen, terwijl Fortuna er 3 kreeg.
  • Er waren in totaal 27 overtredingen, waarbij Excelsior er 14 maakte en Fortuna 13.

Analyse van de wedstrijd

Excelsior Rotterdam toonde in de tweede helft van de wedstrijd hun dominantie en wist de kansen die ze kregen goed te benutten. De verdediging en het middenveld van Fortuna Sittard hadden moeite om de aanvallen van Excelsior te stoppen, wat resulteerde in drie doelpunten voor de thuisploeg.

Fortuna Sittard had moeite om kansen te creëren en hun schoten op doel te krijgen. Dit was mede te danken aan de solide verdediging van Excelsior Rotterdam en het goede keeperswerk van Van Gassel.

Al met al was het een verdiende overwinning voor Excelsior Rotterdam, die hun kansen wisten te benutten en een sterke verdediging toonden. Fortuna Sittard zal zich moeten herpakken en verbeteren in de aanval om betere resultaten te behalen in de toekomst.