2023-08-26 21:00

2 - 1

FOR

Excelsior Rotterdam 2 - 1 Fortuna Sittard

De avond van 26 augustus 2023 was een spannende voor de fans van Excelsior Rotterdam en Fortuna Sittard. Uiteindelijk kwam Excelsior Rotterdam als winnaar uit de bus, met een eindstand van 2-1.

De eerste helft: Agafioti schrijft geschiedenis

De eerste helft van de wedstrijd begon met veel energie van beide kanten. Excelsior Rotterdam kwam al snel op voorsprong dankzij een fantastische goal van Agrafiotis in de 30e minuut. Dit was het enige doelpunt van de eerste helft, waardoor Excelsior met een voorsprong de rust in ging.

Tweede helft: Een strijd tot het einde

Na de rust kwam Fortuna Sittard sterker uit de kleedkamer, maar Excelsior Rotterdam hield stand. Met een tweede goal van Excelsior en een tegendoelpunt van Fortuna Sittard eindigde de wedstrijd in een 2-1 overwinning voor Excelsior Rotterdam.

Statistieken en data: De cijfers liegen niet

• Excelsior had 54% balbezit, terwijl Fortuna Sittard slechts 46% balbezit had.
  • Excelsior schoot 14 keer op doel, waarvan er 5 op doel waren en 2 resulteerden in een doelpunt.
  • Fortuna Sittard, aan de andere kant, schoot 10 keer op doel, waarvan er 3 op doel waren en 1 resulteerde in een doelpunt.
  • Excelsior had 6 corners tegen Fortuna's 4.

Analyse van de wedstrijd: Een verdiende overwinning

Excelsior Rotterdam was de dominante partij in deze wedstrijd en verdiende de overwinning. Ze hadden meer balbezit, meer schoten op doel en meer hoekschoppen. Fortuna Sittard, hoewel ze in de tweede helft sterker speelden, konden niet op tegen de aanvalsdrang van Excelsior Rotterdam.

Het is duidelijk dat Excelsior Rotterdam's Agrafiotis een grote impact had op de wedstrijd met zijn doelpunt in de eerste helft. Dit doelpunt gaf Excelsior het momentum en het vertrouwen om de rest van de wedstrijd te domineren.

Over het algemeen was het een spannende en vermakelijke wedstrijd voor de fans, en een geweldige prestatie van Excelsior Rotterdam.