2023-05-07 12:15

0 - 3

TWE

FC Emmen 0-3 FC Twente: Twente pakt overwinning in tweede helft

In een wedstrijd waar beide teams in de eerste helft niet tot scoren kwamen, wist FC Twente uiteindelijk met een 0-3 overwinning op FC Emmen het veld te verlaten.

1e Helft: 0-0

De eerste helft verliep redelijk gelijk opgaand, met kansen aan beide kanten. Echter, geen van de teams wist het net te vinden. FC Emmen had enkele mogelijkheden via Antonisse en Zivkovic, maar Twente's doelman Unnerstall hield zijn doel schoon. Aan de andere kant waren Černý en Misidjan gevaarlijk, maar ook FC Emmen's keeper Van der Hart hield zijn ploeg op de been.

2e Helft: 0-3

De tweede helft begon met een wissel bij FC Emmen: Dirksen kwam in het veld voor Burnet. Maar het was FC Twente dat na rust het heft in handen nam. De openingstreffer kwam van Misidjan, die na een mooie solo het doel vond. Twente zette door en de 0-2 kwam van Vlap, die na een slimme steekpass van Sadilek de bal langs Van der Hart schoot. Emmen probeerde nog terug te komen in de wedstrijd, maar het was Twente dat de eindstand op 0-3 bepaalde met een doelpunt van invaller Van Wolfswinkel.

Statistieken:

FC Emmen had moeite om het doel van Twente te vinden, met slechts een paar schoten op doel. Daarentegen had FC Twente meer balbezit en creëerde het team meer kansen, wat uiteindelijk resulteerde in de winst. Met deze overwinning klimt FC Twente verder op de ranglijst, terwijl FC Emmen het moeilijk blijft houden in de strijd tegen degradatie.

Al met al was het een verdiende overwinning voor FC Twente, dat in de tweede helft het verschil wist te maken en de drie punten mee naar huis nam. FC Emmen zal zich moeten herpakken om degradatie te voorkomen en zal naar betere resultaten moeten zoeken in de komende wedstrijden.