0 - 0

AJA

FC Groningen - Ajax 0:0

14 mei 2023, 14:30 uur

In een gelijk opgaande wedstrijd wisten zowel FC Groningen als Ajax niet te scoren, waardoor het duel eindigde in een 0:0 gelijkspel.

Eerste helft: Kansen aan beide kanten

De eerste helft ging redelijk gelijk op, met kansen voor beide teams. In de 9e minuut wist Pepi R. van FC Groningen bijna de score te openen, maar zijn schot ging net naast het doel van Ajax.

Tweede helft: Verdedigingen houden stand

In de tweede helft zagen we meer van hetzelfde. Beide teams probeerden wel te scoren, maar de verdedigingen hielden goed stand. De grootste kans van de helft kwam in de 74e minuut, toen Tadić van Ajax een vrije trap net over de lat schoot.

Interessante statistieken:

• Schoten op doel: FC Groningen 4 - 5 Ajax
  • Balbezit: FC Groningen 46% - 54% Ajax
  • Gele kaarten: FC Groningen 2 - 1 Ajax
  • Hoekschoppen: FC Groningen 3 - 6 Ajax

Analyse: Verdedigend meesterschap

In deze wedstrijd zagen we twee teams die goed georganiseerd speelden en weinig ruimte weggaven. Hoewel er kansen waren aan beide kanten, wisten de verdedigingen die goed te neutraliseren. De 0:0 eindstand laat zien dat beide teams goed aan elkaar gewaagd waren en dat de verdedigende kwaliteiten van beide teams de aanvallende aspiraties wisten te beteugelen.

Al met al was het een interessante wedstrijd voor voetballiefhebbers die houden van tactisch en verdedigend spel. Het is duidelijk dat beide teams goed voorbereid waren op dit duel en hun tegenstander goed hadden geanalyseerd.