2023-05-28 14:30

0 - 5

SPA

FC Groningen 0 - 5 Sparta Rotterdam

Een verrassende nederlaag voor FC Groningen in hun thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De bezoekers waren in topvorm en wisten maar liefst vijf keer het net te vinden.

Eerste helft: 0-1

De openingstreffer kwam al in de 15e minuut van de wedstrijd, met een doelpunt van Vriends B. [SPA].

Tweede helft: 0-5

Sparta Rotterdam kwam in de tweede helft helemaal los en wist nog vier keer te scoren, waardoor de eindstand op 0-5 kwam te staan.

Interessante statistieken

• Sparta Rotterdam had een indrukwekkend schotnauwkeurigheid van 70%.
  • FC Groningen had slechts 3 schoten op doel, terwijl Sparta Rotterdam er 10 had.
  • Sparta Rotterdam domineerde het balbezit met 60%, tegenover 40% voor FC Groningen.
  • FC Groningen kreeg 3 gele kaarten, terwijl Sparta Rotterdam zonder kaarten bleef.

Analyse van de wedstrijd

Sparta Rotterdam kwam goed voorbereid naar het veld en wist de zwakke punten van FC Groningen uit te buiten. Het leek erop dat FC Groningen niet op hun best was, met weinig kansen en een gebrek aan scherpte in hun verdediging. Sparta Rotterdam maakte hier optimaal gebruik van en liet zien dat ze een geduchte tegenstander zijn.

FC Groningen zal zeker teleurgesteld zijn met deze nederlaag, vooral gezien het grote verschil in doelpunten. Ze zullen hun tactiek en mentaliteit moeten evalueren, en zoeken naar manieren om hun prestaties in de toekomst te verbeteren.