2023-05-12 20:00

4 - 0

NEC

FC Twente walst over N.E.C. heen met 4-0 overwinning

FC Twente heeft op 12 mei 2023 een klinkende overwinning geboekt op N.E.C. met een eindstand van 4-0. De thuisploeg domineerde de wedstrijd vanaf het begin en liet geen ruimte voor de bezoekers om terug te komen.

1e Helft: 1-0

De openingstreffer kwam in de 21e minuut, toen Tannane van N.E.C. helaas een eigen doelpunt maakte. Dit zorgde voor een 1-0 voorsprong voor FC Twente en legde de basis voor hun overwinning.

2e Helft: 3-0

In de tweede helft ging FC Twente door met scoren en zette N.E.C. verder onder druk. Met nog drie doelpunten in de tweede helft, liepen ze uiteindelijk uit naar een comfortabele 4-0 zege.

Analyse:

FC Twente was duidelijk de betere partij in deze wedstrijd. Ze hadden meer balbezit, creëerden meer kansen en waren effectiever in de afronding. N.E.C. daarentegen, had moeite om grip te krijgen op de wedstrijd en kwam nauwelijks tot gevaarlijke aanvallen.

Belangrijkste spelers:

Bij FC Twente waren Černý en Vlap opvallend goed op dreef, met beide een doelpunt en assist op hun naam. Aan de kant van N.E.C. was het een moeilijke avond, maar doelman Cillessen deed zijn best om het doelsaldo beperkt te houden met een aantal knappe reddingen.

Conclusie:

FC Twente heeft een sterke prestatie geleverd en verdiend gewonnen met 4-0. N.E.C. zal na deze nederlaag terug naar de tekentafel moeten om te kijken hoe ze hun prestaties kunnen verbeteren voor de volgende wedstrijd.