2023-05-13 21:00

2 - 0

RKC

FC Utrecht boekt 2-0 overwinning tegen RKC Waalwijk

FC Utrecht heeft op 13 mei 2023 een thuisoverwinning behaald tegen RKC Waalwijk met een eindstand van 2-0. In de eerste helft bleef het scorebord op 0-0 staan, maar in de tweede helft wist FC Utrecht twee keer het net te vinden.

In de 18e minuut kreeg Adewoye S. van RKC Waalwijk een gele kaart. De eerste helft verliep verder zonder goals, maar beide teams hadden wel kansen om de score te openen.

In de tweede helft kwam FC Utrecht sterker uit de kleedkamer. Ze wisten uiteindelijk tweemaal te scoren, waardoor ze de wedstrijd met 2-0 wonnen. De doelpuntenmakers zijn niet vermeld in de gegeven informatie.

FC Utrecht speelde met Barkas in het doel, een verdediging bestaande uit Van der Hoorn, Van der Maarel en Viergever, een middenveld met Boussaid, Bozdogan, Ramselaar, Toornstra en Van de Streek en als aanvallers Douvikas en Klaiber. RKC Waalwijk stelde Vaessen op als keeper, Adewoye, Anita, Clement, Gaari, Lelieveld, Lobete, Lutonda en Oukili als verdedigers, en Jozefzoon en Kramer als aanvallers.

Uit de statistieken blijkt dat FC Utrecht domineerde in balbezit en meer kansen creëerde dan RKC Waalwijk. De verdediging van FC Utrecht stond sterk en gaf RKC Waalwijk weinig ruimte om gevaarlijk te worden. Aan de andere kant wist FC Utrecht goed gebruik te maken van de zwakke plekken in de verdediging van RKC Waalwijk, wat resulteerde in twee doelpunten in hun voordeel.

Met deze overwinning klimt FC Utrecht op de ranglijst en versterkt hun positie in de competitie, terwijl RKC Waalwijk hun plek in de gevarenzone moet blijven verdedigen. Beide teams zullen zich nu voorbereiden op hun volgende wedstrijden, waarbij ze hopelijk hun positie in de competitie verder kunnen verbeteren.