2023-05-28 14:30

3 - 2

EXC

FC Volendam - Excelsior Rotterdam 3:2

Een spannende wedstrijd tussen FC Volendam en Excelsior Rotterdam eindigde in een 3-2 overwinning voor FC Volendam. De thuisploeg nam een comfortabele voorsprong in de eerste helft, maar Excelsior kwam sterk terug in de tweede helft. Toch wist Volendam de overwinning over de streep te trekken.

Eerste helft: Volendam op dreef

In de eerste helft domineerde FC Volendam het spel. Al in de 10e minuut opende Van Mieghem de score na een assist van Oristanio. Dit gaf het team een boost en ze bleven druk zetten op het doel van Excelsior. De eerste helft eindigde met een 3-0 voorsprong voor Volendam.

Tweede helft: Excelsior vecht terug

Excelsior kwam gemotiveerd uit de kleedkamer en wist al snel een doelpunt te scoren. Het team zette alles op alles om de achterstand in te halen, maar Volendam verdedigde sterk. Uiteindelijk wist Excelsior nog één keer te scoren, waardoor de eindstand 3-2 werd in het voordeel van FC Volendam.

Analyse van de wedstrijd

FC Volendam begon sterk aan de wedstrijd en wist de voorsprong uit de eerste helft vast te houden. Excelsior Rotterdam toonde veerkracht in de tweede helft, maar kwam net te kort om de achterstand volledig weg te werken.

De overwinning van FC Volendam kan worden toegeschreven aan hun efficiëntie voor het doel en solide verdediging in de tweede helft. Excelsior zal teleurgesteld zijn met het resultaat, maar kan trots zijn op hun prestaties in de tweede helft. Ze zullen zich nu moeten richten op de volgende wedstrijd en proberen om vanaf het begin scherp en gefocust te zijn.