2023-09-03 14:30

0 - 2

TWE

FC Volendam 0 - 2 FC Twente

De wedstrijd tussen FC Volendam en FC Twente eindigde in een 2-0 overwinning voor de Tukkers. Met een doelpunt in elke helft en een sterke verdediging hield Twente hun doel schoon en namen de drie punten mee naar Enschede.

Een vroege voorsprong

In de eerste helft zette FC Twente de toon van de wedstrijd. Met een vroege goal van Steijn S. op een assist van Vlap M. in de 36e minuut nam Twente de leiding. Volendam probeerde terug te komen, maar Twente's verdediging stond sterk en liet geen ruimte voor de thuisploeg.

Twente dicht de deur

In de tweede helft ging Twente verder waar ze gebleven waren. Ze controleerden het spel en lieten Volendam niet in hun ritme komen. Ze voegden nog een goal toe aan hun totaal, waardoor de wedstrijd eindigde in een comfortabele 2-0 overwinning voor Twente.

In de cijfers

• FC Twente had een balbezit van 58%, terwijl FC Volendam het met 42% moest doen.
  • Twente schoot 16 keer op doel, waarvan er 8 op doel waren, terwijl Volendam slechts 6 schoten had, waarvan er 2 op doel waren.
  • Twente had 6 corners en Volendam had er 4.

Analyse

Twente's overwinning was vooral te danken aan hun sterke verdediging en efficiënte aanval. Ze hielden de bal goed in bezit en creëerden meer kansen dan Volendam. Bovendien waren ze in staat om hun kansen om te zetten in goals, wat uiteindelijk het verschil maakte.

Aan de andere kant had Volendam moeite om door de verdediging van Twente te breken en echte kansen te creëren. Ze zullen zeker teleurgesteld zijn met hun prestaties en zullen ernaar streven om in hun volgende wedstrijd beter te doen.

Al met al was het een verdiende overwinning voor FC Twente. Ze waren de betere ploeg op de dag en namen terecht de drie punten mee naar huis.