FEY

2023-11-12 16:45

1 - 0

AZ

Feyenoord - AZ: 1:0

Een spannende maar enigszins ongelijke wedstrijd eindigt met een nipte zege voor Feyenoord. Het enige doelpunt werd gescoord door Timber Q. (met assist van Jahanbakhsh A.) in de 24e minuut.

Eerste helft

De eerste helft werd gedomineerd door Feyenoord. Ze maakten gebruik van een solide verdediging en een snelle counter-attack strategie. Het was een duidelijk teken van hun technische vermogen en tactisch inzicht. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel in deze helft, met Timber Q. die de bal in het net schoot na een nauwkeurige voorzet van Jahanbakhsh A.

Tweede helft

AZ probeerde hun spel te verbeteren in de tweede helft, maar Feyenoord hield stand. Ze bleven hun tegenstander onder druk zetten en hielden hun doel schoon. AZ had enkele goede kansen, maar kon het net niet vinden. Feyenoord verdedigde slim en zorgde ervoor dat ze hun voorsprong behielden tot het eindsignaal.

Statistieken en Data

Even kijken naar de cijfers:

  • Feyenoord genoot van 56% balbezit, terwijl AZ 44% had.
  • Feyenoord had een totaal van 15 schoten, waarvan 8 op doel. AZ had 12 schoten, maar slechts 4 op doel.
  • AZ maakte meer overtredingen, met een totaal van 14 vergeleken met 10 van Feyenoord.
  • Feyenoord had 5 hoekschoppen, terwijl AZ er slechts 3 had.
  • Beide teams hadden één gele kaart.

Analyse

Feyenoord speelde een sterke wedstrijd en toonde aan waarom ze bovenaan de Eredivisie staan. Ze waren goed georganiseerd, aanvallend en hielden AZ op afstand. Het doelpunt van Timber Q. was het resultaat van goed samenspel en een perfecte timing.

AZ, aan de andere kant, had het moeilijk om hun ritme te vinden. Ze hadden enkele goede kansen, maar konden niet scoren. Ze zullen hun aanvalsspel moeten verbeteren als ze in de toekomst meer succes willen hebben.

Al met al was het een spannende wedstrijd, met Feyenoord die hun leiderspositie in de competitie behoudt. AZ zal echter teleurgesteld zijn dat ze geen punten konden halen uit deze belangrijke wedstrijd.