2023-05-21 14:30

3 - 0

VOL

Go Ahead Eagles 3 - 0 FC Volendam

In een vermakelijke wedstrijd heeft Go Ahead Eagles met 3-0 gewonnen van FC Volendam. De doelpunten vielen in beide helften en lieten een duidelijk verschil zien tussen de twee teams.

Eerste helft: 1-0

De wedstrijd begon al meteen met een spannend moment. Go Ahead Eagles kreeg in de 2e minuut een penalty, maar Willumsson W. T. wist deze niet te benutten. Toch wist Go Ahead Eagles in de eerste helft een voorsprong te pakken. Het enige doelpunt van deze helft kwam op naam van Adekanye B. na een slimme pass van Rommens P.

Tweede helft: Eindstand 3-0

In de tweede helft ging Go Ahead Eagles verder waar het gebleven was. Met doelpunten van Edvardsen O. en Lidberg I. werd de voorsprong uitgebreid naar een comfortabele 3-0. FC Volendam kon daar weinig tegenover zetten en wist geen enkele keer echt gevaarlijk te worden voor het doel van De Lange J.

Interessante statistieken

• Go Ahead Eagles had 58% balbezit, terwijl FC Volendam 42% had.
  • Go Ahead Eagles schoot 16 keer richting het doel, waarvan 8 schoten op doel.
  • FC Volendam had slechts 9 schoten, waarvan slechts 3 op doel.
  • Go Ahead Eagles kreeg 3 gele kaarten, terwijl FC Volendam er 2 ontving.

Analyse van de wedstrijd

Go Ahead Eagles speelde een sterke wedstrijd en was overduidelijk de betere partij. Ze waren effectiever in de aanval en wisten de verdediging van FC Volendam goed onder druk te zetten. FC Volendam had moeite om een antwoord te vinden op het spel van Go Ahead Eagles en kon maar weinig kansen creëren.

De overwinning van Go Ahead Eagles was dan ook meer dan verdiend. Deze wedstrijd liet zien dat het team goed op elkaar ingespeeld is en dat de tactiek van de coach succesvol was. FC Volendam zal flink moeten werken om hun prestaties te verbeteren en de volgende wedstrijd beter voor de dag te komen.