0 - 3

AZ

N.E.C. 0:3 AZ

Datum: 2023-05-21 14:30:00

In een spannende wedstrijd wist AZ met een overtuigende 0-3 overwinning op N.E.C. te zegevieren. Hieronder volgt het verslag van de wedstrijd, interessante statistieken en een analyse van de prestaties van beide teams.

Eerste helft: AZ domineert

In de eerste helft van de wedstrijd nam AZ al snel de leiding met twee doelpunten. Het eerste doelpunt kwam op de 22e minuut, dankzij een eigen doelpunt van Kramer J. van N.E.C. De teams gingen de rust in met een stand van 0:2 in het voordeel van AZ.

Tweede helft: AZ zet de zege door

De tweede helft begon met een sterke start van N.E.C., maar het team slaagde er niet in om terug te komen. AZ wist hun voorsprong te vergroten met nog een doelpunt, waardoor de eindstand op 0:3 kwam te staan.

Analyse van de wedstrijd

AZ was duidelijk de betere partij in deze wedstrijd, zowel qua balbezit als kansen. Ze wisten hun kansen effectief te benutten en N.E.C. op afstand te houden. N.E.C. probeerde wel terug te komen in de wedstrijd, maar miste de scherpte om het AZ echt lastig te maken.

De verdediging van N.E.C. had het zwaar te verduren en kon het tempo van AZ niet bijbenen. Aan de andere kant was de verdediging van AZ solide, waardoor N.E.C. moeite had om door te breken en kansen te creëren.

Concluderend was het een verdiende overwinning voor AZ. Ze speelden goed georganiseerd voetbal, waren effectief in de aanval en solide in de verdediging. N.E.C. moet terug naar de tekentafel om hun strategie en prestaties te verbeteren voor hun volgende wedstrijd.