2023-05-06 20:00

2 - 3

HEE

N.E.C. - sc Heerenveen: 2-3

In een spannende wedstrijd trok sc Heerenveen aan het langste eind en versloeg N.E.C. met 3-2 op 6 mei 2023. De 1e helft eindigde in een gelijkspel van 1-1, met een vroege goal van Van Ottele S. voor Heerenveen in de 12e minuut.

De tweede helft was een stuk spectaculairder met doelpunten van beide teams, maar uiteindelijk wist sc Heerenveen de overwinning te verzilveren.

Belangrijke statistieken uit de wedstrijd:

• N.E.C. had een balbezit van 51% ten opzichte van 49% voor sc Heerenveen.
  • Beide teams hadden in totaal 10 schoten op doel, waarvan N.E.C. er 6 op doel had en sc Heerenveen 7.
  • N.E.C. kreeg 3 hoekschoppen, terwijl sc Heerenveen er 4 kreeg.
  • Er waren in totaal 22 overtredingen, met 12 van N.E.C. en 10 van sc Heerenveen.
  • Beide teams kregen 2 gele kaarten.

Deze wedstrijd toonde aan dat sc Heerenveen efficiënter was in het benutten van hun kansen. N.E.C. had meer balbezit, maar kon dit niet omzetten in voldoende doelpunten om de overwinning te behalen. Beide teams waren vrij gelijkwaardig in hun spel, wat resulteerde in een spannende en vermakelijke wedstrijd voor de toeschouwers.

Deze overwinning voor sc Heerenveen zorgt ervoor dat ze een stapje hoger op de ranglijst komen, terwijl N.E.C. ondanks hun inzet en vechtlust met lege handen achterblijft. Beide teams zullen zich nu concentreren op hun volgende wedstrijden en proberen te leren van de fouten die in deze wedstrijd zijn gemaakt.