3 - 3

HEE

PSV - sc Heerenveen 3:3

Eerste helft: doelpuntenfestijn

In de 14e minuut opende Sangaré I. (Branthwaite J.) [PSV] de score. Maar sc Heerenveen liet zich niet zomaar verslaan en scoorde twee keer, waardoor de eerste helft eindigde in een stand van 1:2.

Tweede helft: spannende ontknoping

De tweede helft begon met een fel PSV dat op jacht ging naar de gelijkmaker. Na een aantal spannende aanvallen en mooie reddingen van beide keepers, wisten beide teams nog één keer te scoren, wat leidde tot een eindstand van 3:3.

Interessante statistieken

• PSV had 60% balbezit, terwijl sc Heerenveen 40% had.
  • PSV schoot 17 keer op doel, waarvan 8 op doel, terwijl sc Heerenveen 10 keer schoot, waarvan 6 op doel.
  • Er werden in totaal 5 gele kaarten uitgedeeld, waarvan 3 voor PSV en 2 voor sc Heerenveen.

Analyse van de wedstrijd

Het was een enerverende wedstrijd met veel kansen voor beide teams. PSV had meer balbezit en meer schoten op doel, maar sc Heerenveen wist efficiënter om te gaan met hun kansen. De verdediging van beide teams had het zwaar te verduren met de vele aanvallen over en weer. Uiteindelijk moesten beide teams genoegen nemen met een gelijkspel, wat gezien het spelverloop een terechte uitslag is.