2023-08-20 16:45

1 - 3

AZ

RKC Waalwijk 1, AZ 3

De strijd tussen RKC Waalwijk en AZ in het Mandemakers Stadion eindigde met een 3-1 overwinning voor de bezoekende ploeg. De thuisploeg leidde bij rust met 1-0 dankzij een strafschop van M. Kramer in de 41e minuut. Maar AZ kwam sterk terug in de tweede helft, met drie onbeantwoorde doelpunten.

Een Tweede Helft vol Actie

Na de pauze werd AZ de dominante ploeg. De gelijkmaker kwam vroeg in de tweede helft en zorgde voor een ommekeer in de wedstrijd. AZ bleef druk uitoefenen en wist nog twee doelpunten te scoren om de wedstrijd met 3-1 te winnen. RKC Waalwijk kon geen antwoord vinden op de aanvallende kracht van AZ.

Even wat cijfers

• RKC Waalwijk had in totaal 8 schoten, waarvan 3 op doel.
  • AZ daarentegen had een totaal van 15 schoten, waarvan 7 op doel.
  • RKC Waalwijk had 45% balbezit, terwijl AZ 55% balbezit had.
  • Er waren in totaal 10 hoekschoppen, 4 voor RKC Waalwijk en 6 voor AZ.
  • Er werden totaal 28 overtredingen gemaakt, 13 door RKC Waalwijk en 15 door AZ.

Analyse van de Wedstrijd

Het was duidelijk dat AZ in de tweede helft het spel domineerde. Ze waren beter georganiseerd en hadden meer controle over het spel. De gelijkmaker vroeg in de tweede helft was een keerpunt in de wedstrijd en gaf AZ het vertrouwen om door te gaan en de overwinning te pakken.

RKC Waalwijk begon sterk en nam een voorsprong in de eerste helft. Echter, ze konden hun leiding niet behouden en leken in de tweede helft te worstelen om het spel onder controle te krijgen.

Kortom, het was een spannende ontmoeting, maar uiteindelijk was AZ de betere ploeg op de dag en verdienden ze de overwinning. RKC Waalwijk zal uit deze wedstrijd moeten leren en verbeteringen moeten aanbrengen voor hun toekomstige wedstrijden.