2023-05-21 14:30

0 - 5

TWE

RKC Waalwijk 0-5 FC Twente

In een eenzijdige wedstrijd heeft FC Twente met 5-0 gewonnen van RKC Waalwijk. Een hattrick van Ugalde en doelpunten van Smal en Černý zorgden voor een klinkende overwinning.

Een explosieve eerste helft

De eerste helft begon al goed voor FC Twente, met een doelpunt van Smal in de 10e minuut, na een mooie assist van Ugalde. RKC Waalwijk probeerde weliswaar terug te komen, maar het was FC Twente die de wedstrijd domineerde. Vlak voor rust wist Ugalde zelf te scoren en zette daarmee de stand op 0-2.

Twente dendert door

In de tweede helft ging FC Twente gewoon verder waar ze gebleven waren. Ugalde maakte zijn tweede doelpunt in de 52e minuut en voltooide zijn hattrick in de 68e minuut. Tussendoor wist ook Černý het net te vinden, waardoor de eindstand op een overtuigende 0-5 overwinning uitkwam.

Interessante statistieken

• FC Twente had maar liefst 62% balbezit.
  • RKC Waalwijk wist slechts 1 keer op doel te schieten, terwijl FC Twente er 12 doelpogingen op doel had.
  • Ugalde werd verkozen tot man van de wedstrijd met zijn hattrick en assist.

Analyse van de wedstrijd

FC Twente speelde een uitstekende wedstrijd en was vanaf het begin de bovenliggende partij. RKC Waalwijk had weinig in te brengen en kwam nauwelijks in de buurt van het doel van FC Twente.

De hattrick van Ugalde was een knappe prestatie, maar ook Smal en Černý lieten zien dat ze doelpunten kunnen maken. FC Twente heeft met deze overwinning een duidelijk signaal afgegeven aan de concurrentie, terwijl RKC Waalwijk zich zal moeten herpakken na deze zware nederlaag.