2023-10-21 18:45

2 - 1

VOL

RKC Waalwijk vs FC Volendam 2:1

De krachtmeting tussen RKC Waalwijk en FC Volendam eindigde in een 2:1 overwinning voor RKC. Een bloedstollende match die plaatsvond op 21 oktober 2023.

Eerste helft: RKC trekt aan het langste eind

De eerste helft begon explosief met beide teams die hun intentie om te winnen duidelijk maakten. Het was echter RKC Waalwijk die de leiding nam met een doelpunt in de 28e minuut, gescoord door Mbuyamba X. van FC Volendam die er helaas een eigen doelpunt van maakte.

De tweede helft: Spanning tot het eind

De tweede helft was net zo intens als de eerste, met beide teams die volop aanvallend speelden. Ondanks de inspanningen van FC Volendam, wist RKC Waalwijk hun voorsprong te behouden en de wedstrijd met 2:1 te winnen.

Wedstrijdstatistieken:

• Doelpunten: RKC Waalwijk 2, FC Volendam 1
  • Eigen doelpunt: Mbuyamba X. (FC Volendam)
  • Rode kaarten: geen
  • Gele kaarten: 3 (2 RKC Waalwijk, 1 FC Volendam)
  • Schoten op doel: RKC Waalwijk 5, FC Volendam 8
  • Balbezit: RKC Waalwijk 45%, FC Volendam 55%

Analyse

In deze wedstrijd heeft RKC Waalwijk laten zien dat ze onder druk kunnen presteren. Ondanks minder balbezit en minder schoten op doel, wisten ze toch de winst te pakken. Hun verdediging was solide en ze maakten optimaal gebruik van hun kansen.

FC Volendam daarentegen had meer controle over de bal en creëerde meer kansen, maar kon de bal niet vaak genoeg in het net krijgen. Het eigen doelpunt van Mbuyamba was ook een grote tegenslag.

Al met al was het een spannende en boeiende wedstrijd, waarin beide teams hebben laten zien wat ze waard zijn. RKC Waalwijk heeft echter bewezen dat ze ook onder druk kunnen presteren en de winst kunnen pakken.