SPA

2023-05-06 18:45

0 - 1

PSV

Sparta Rotterdam - PSV: 0-1

In een spannende wedstrijd op 6 mei 2023 wist PSV een nipte overwinning te behalen tegen Sparta Rotterdam. Na een doelpuntloze eerste helft, kwam PSV in de tweede helft op voorsprong dankzij een doelpunt van Mwene P. (46') na een assist van Teze J.

1e Helft: 0:0

2e Helft: 0:1

De wedstrijd begon wat voorzichtig, met beide teams die weinig open kansen creëerden. Sparta Rotterdam had enkele mogelijkheden via Saito K. en Lauritsen T., maar PSV-doelman Benítez W. wist zijn doel schoon te houden. Aan de andere kant van het veld waren de Jong L. en Veerman J. gevaarlijk voor PSV, maar ook Sparta-doelman Olij N. liet zien waarom hij de nummer één keuze onder de lat is.

In de tweede helft kreeg PSV meer grip op de wedstrijd en wisten ze uiteindelijk te scoren. Het beslissende moment kwam in de 46e minuut, toen Mwene P. een voorzet van Teze J. wist te verzilveren. Sparta probeerde nog terug te komen in de wedstrijd, maar het lukte hen niet om de gelijkmaker te scoren.

Deze overwinning zorgt ervoor dat PSV hun positie in de top van de ranglijst verstevigt, terwijl Sparta Rotterdam moet blijven vechten om uit de gevarenzone te blijven. Beide teams zullen zich nu voorbereiden op hun volgende wedstrijden, met het oog op het behalen van hun doelstellingen voor dit seizoen.