2023-09-03 16:45

0 - 2

AZ

Vitesse - AZ: 0:2

De wedstrijd tussen Vitesse en AZ eindigde in een overtuigende 2-0 overwinning voor de bezoekers. Ondanks een veelbelovende start van Vitesse, zorgden twee doelpunten in de tweede helft ervoor dat AZ met de volle drie punten naar huis ging.

De eerste helft: Stilte voor de storm

De eerste helft was een gelijkopgaande strijd, met kansen voor beide teams. De voornaamste highlight was de gele kaart voor Vitesse's Kozlowski in de 33ste minuut. Desondanks waren er geen doelpunten, waardoor de teams met een 0-0 stand de rust in gingen.

De tweede helft: AZ slaat toe

In de tweede helft kwam AZ sterk uit de startblokken en wist de impasse te doorbreken. Met twee doelpunten zetten ze een stevige 2-0 op het scorebord, wat uiteindelijk ook de eindstand zou zijn.

Interessante statistieken

• AZ had de overhand in balbezit, met een percentage van 54% tegenover 46% voor Vitesse.
  • Er waren in totaal 16 doelpogingen, waarvan 10 van AZ en 6 van Vitesse.
  • Vitesse kreeg 2 gele kaarten, terwijl AZ de wedstrijd zonder kaarten eindigde.
  • AZ scoorde uit 2 van hun 5 schoten op doel, terwijl Vitesse geen enkel schot op doel wist te krijgen.

Analyse

De overwinning van AZ kan grotendeels worden toegeschreven aan hun efficiënte omgang met kansen. Hoewel het balbezit redelijk gelijk was, wisten zij veel meer doelpogingen te creëren en ook daadwerkelijk te scoren.

Vitesse daarentegen had moeite om hun kansen om te zetten in doelpunten. Ondanks een paar veelbelovende momenten, wisten ze niet te scoren. Bovendien leek hun verdediging bij momenten kwetsbaar, wat AZ de mogelijkheid gaf om hun kansen te benutten.

Al met al was AZ de verdiende winnaar, maar zal Vitesse zeker dingen hebben gezien waar ze aan kunnen werken voor hun volgende wedstrijden.